Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy şi care, anul acesta, a ieşit deja cu două albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat în Europa de Est anul acesta, Alt-J, una dintre revelaţiile momentului în indie rock, Trentemoller, cunoscut pentru muzica sa atmosferică dar şi pentru spectacolul pe care îl creează pe scenă, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus
Experienţa Electric Castle se trăieşte timp de 5 zile, 24 de ore din 24. Fiecare moment al zilei este o şansă pentru participanţi de a fi parte dintr-o lume în care muzica se îmbină cu pictura, teatrul, experiemente audio şi video sau poveştile de succes ale unor oameni ce au reuşit să marcheze domeniile în care activează.
Produs de un colectiv de artişti din Noua Zeelandă şi Marea Britanie, «Lords of Lightning» este un spectacol în care tehnologia întâlneşte creativitatea iar rezultatul devine o experienţă magică. Fulgere generate artificial, cu lungimi de până la cinci metri, vor lumina serile Electric Castle, timp de trei ori pe zi, de joi până duminică.
Suprafata festivalului va fi pusă şi mai mult în valoare, anul acesta, de Cirque Bijou, o trupă care depăşeşte graniţele spectacolului contemporan, căutând mereu experienţele noi, neaşteptate şi extraordinare. La Electric Castle, artiştii britanici vor da culoare festivalului alături de spectatorii invitaţi să intre în joc, printr-o coregrafie de umbrele iluminate, care îşi sincronizează culorile şi pulsaţiile pentru a crea un spectacol vizual memorabil.
Odată cu a cincea ediţie, participanţii vor putea, pentru prima dată pe durata festivalului, păşi în interiorul castelului Banffy, unde mai multe încăperi au fost reabilitate şi prin contribuţia financiară a Electric Castle şi aduse în condiţii de siguranţă, care permit accesul vizitatorilor. Acestea vor găzdui instalaţii de artă interactive, dar şi un decor inedit creat special pentru perioada festivalului. Artistul Klaus Obermeyer propune trei instalaţii interactive care oferă nu doar spectacol, ci şi prilej de auto-descoperire şi colaborare cu prietenii pentru a crea o experienţă nouă.
Atelierele de pictură colaborativă şi cele audio-video programate în fiecare zi, începând din ziua 1 a Electric Castle, sunt urmate de întâlniri cu oameni de poveste. Tudor Giurgiu, Cosmin Bumbuţ sunt printre invitaţii sesiunilor „let’s talk”, secţiune organizată de TEDx Eroilor. Stand up comedy show cu Sorin Pârcălab sau Micutzu, proiecţii de filme sau spectacole de teatru semnate „Reactor” sunt programate zilnic, de asemenea.
Electric Castle menţine deschis apelul de proiecte pentru artiştii români. Alte noi instalaţii şi proiecte sunt aşteptate ca propuneri de la designeri şi arhitecţi din întreaga ţară care vor să dea viaţă spaţiilor de festival pe care şi le-au imaginat. Proiectele selectate vor primi granturi de până la 5.000 de euro pentru a deveni realitate. Este de asemenea deschisă înscrierea trupelor şi artiştilor români aflaţi la început de carieră, care vor să îşi aducă muzica în faţa a mii de oameni.
Electric Castle 2017 va fi cu siguranţă cea mai spectaculoasă ediţie a festivalului. Suprafaţa a crescut până la 220.000 de metri pătraţi, iar experienţa oferită de artiştii invitaţi va putea fi trăită la maxim de toţi participanţii, datorită unei scene cu deschiderea de 80 de metri, un ecran LED de 600 de metri pătraţi ce oferă rezoluţie 8K şi mai multe zone acoperite pentru public.
Lineup-ul eclectic cu care Electric Castle şi-a obişnuit fanii îi include în acest an îi include pe Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy şi care, anul acesta, a ieşit deja cu două albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat în Europa de Est anul acesta, Alt-J, una dintre revelaţiile momentului în indie rock, Trentemoller, cunoscut pentru muzica sa atmosferică dar şi pentru spectacolul pe care îl creează pe scenă, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus şi mulţi alţii.